Carl Johanskolan
Grupp A3

Skapa glädje mellan generationerPlaneringen av projektet var helt okej och välplanerat. Vi hade delat upp vår grupp i två så att vi kunde göra fler saker på kortare tid. En av grupperna skulle prata med äldre människor och andra som vi träffade på gatorna i norra skogen, alla svarade. Många som vi träffade var ute med sina hundar. Vi mötte några som var lite yngre som var ute och sprang med sin hund. Han svarade också med ett: Hej!
Den andra gruppen skulle vinka till människor som åkte förbi i sina bilar. Dom flesta vinkade tillbaka.

Detta ledde till att en av grupperna skulle vinka till bilar och den andra skulle prata med äldre människor och andra som vi träffade på gatorna i norra skogen. Det ledde till att vår målgrupp blev blandad till äldre och den andra gruppen har alla målgrupper. Målet var att förbättra relationen mellan generationerna och skapa glädje mellan dem. Anledningen till att vi valde detta område var för att det krävde inte så mycket energi och det var helt kostnadsfritt. Det ledde till att man kunde genomföra projektet mycket lättare. Många av människorna tyckte om anledningen till vårt projekt och vissa tyckte det var rätt jobbigt och pinsamt. Det ledde till att många inte vinkade tillbaka. “Vinkargruppen” tyckte det var fett drygt att vinka eftersom de inte vinkade tillbaka. Dom yngre tyckte om de som vinkade till bilarna var häftiga och ville göra detsamma.  Många i gruppen tyckte det var pinsamt att genomföra detta projekt även om det var många människor som dom kände.

Projektet genomfördes i norra och södra skogen och dessutom i mitten av Karlsborg. På dessa ställen cirkulerar mycket människor så chanserna att träffa på folk är mycket större än på landsbygden, inne i Karlsborg så var det inte så många som var ute och gick, det var mest folk i norra skogen, det var väldigt många ute i norra den här dagen när vi var ute i norra skogen så vi träffade många trevliga människor och alla svarade tillbaka. I södra skogen var det inte mycket trafik så vi gick och vinkade till bilar i mitten av Karlsborg. Det gjorde att det blev lätt att hitta personer att prata med och vinka åt.

Vi träffade runt 50 personer som vi vinkade till.  Dom flesta som såg oss vinkade glatt tillbaka men dom som inte såg oss vinkade ju inte tillbaka såklart eftersom dom inte såg oss. Det var inte många som struntade i att vinka tillbaka även om dom inte kände oss men vissa såg oss och struntade i oss. Det kändes inte så bra.

Exempel från projektet: tisdagen den 7 juni 2022 stod Rasmus och Dennis vid norra skogen. Då kom två äldre människor en man och en kvinna gående och den andra cyklade. Killarna hälsade glatt på dem och fick direkt ett positivt gensvar. Typ:

– Hej!
– Hej på er pojkar!

Denna händelse var endast positiv, bra och självklar och vi har bara använt vanligt hyfs och bondvett , varit trevliga mot samhällets medborgare.