Carl Johanskolan
Grupp A6

Cykelrace


Det som har varit mest roligt med att planera och genomföra är att det har varigt kul och föra människor tillsammans samt att förbättra samhällets kondition för femtonåringar och vi vill förbättra hälsa och rörelse därför gjorde vi ett cykelrace för att få folk och cykla en viss sträcka. Vi valde Molidens röda spår för det är centralt och ganska nära för dom flesta, vi valde målgruppen 15 år för dom sitter och spelar dataspel mycket. Den aktiveten vi genomförde var att cykla ett race runt röda spåret vid Moliden i Karlsborg. Vi ville uppnå ett större intresse för cykling. Vi vet inte vad målgruppen tyckte för det kom ingen för det regnade och då satt dom nog hemma och spelade Dataspel. Ifall det hade kommit folk så hade det blivit bättre för då hade vi kunnat få folks tankar om aktiviteten. Denna aktivitet vi genomförde hade inget företag inblandat men det hade varit kul ifall det var det för då hade vinnaren kunnat få något pris från företaget som tex. Frukt, dricka, godis eller chips vilket hade gjort aktiviteten mer lockande för ungdomar. Vi har genomfört samma aktivitet som våra grupp planerade från början för att vi tyckte att vår ursprungliga aktivitet var tillräckligt bra att genomföra sedan har vi stött på många problem för att det regnade på dagen vi skulle genomföra vår aktivitet och det gjorde bland annat att det inte kom några personer till racet och att det blev svårare att genomföra aktiviteten. Ett annat problem var att dom som skulle cykla kunde inte cykla i regn och då kom ju dom inte. Vår ide var att dom kunde cykla med paraply men det var ingen som gjorde det, det var synd att ingen paraply cyklist kom för vi hade gärna velat.

Något som kan vara bra att göra när man ska göra ett cykelrace är att man kan låna ut cykelhjälm eller cyklar för att det inte är alla som har det och det kan få folk att bjuda in mer folk.
Något mer man kan göra är att man kan låna en kompis som kan saker om cyklar så om en av deltagarnas cyklar får ett problem. Det kan också vara bra ifall det finns en sjukvårdare ifall någon skadar sig men det är bra om man väljer en bana som alla kan cykla på som alla känner igen och så ingen skadar sig. Som deltagare eller åskådare kan det vara bra att ha med en riktigt bra fylld vattenflaska ifall man blir törstig och kläder efter väder och en riktigt bra cykel såklart, detta kan vara bra att ha med om man ska delta eller kolla på racet. Man skulle även ta med ett bra humör och kanske dricka ifall man blir törstig, vi hade tänkt att be folk stå och spela musik ganska högt så det hörs men inte stör alla i hela Karlsborg, men tillräckligt högt för att man ska höra om man deltar i racet.