Carl Johanskolan Grupp C2

Vandringsled vid Svartfjällsviken

Det roligaste eller det som gjort oss mest engagerade har varit att få gå på möte på kommunhuset och prata om vår idé med vandringsleden och få veta att de redan letat efter något att göra i det området. Det gjorde att de var väldigt glada att vi hade kommit på något där och var villiga att genomföra det med oss som sedan ledde till att vi fått gå och hitta en bana själva i skogen runt svartfjällsviken som skulle användas.

Vi har gjort detta för vi ville förbättra det för folk i närheten av norra skogen och så folk började åka dit mer för att vara där genom att göra en gång led eftersom det är ganska mycket fin natur där omkring i skogen vilket blir en del av området attraktiv kommun.

 Vi valde området för att det verkade roligt och enkelt men också för att kommunen just nu inte har mycket i närheten att erbjuda i den vägen om man inte ska åka till Tiveden.

 Vi valde ingen speciell målgrupp utan vårt projekt är mer för alla åldrar och intressen.

Vi tänkte göra en vandringsled men kunde inte genomföra det under våren så det sker till hösten i stället.

Vi ville väcka mer intresse i norra skogen med det vi gjorde för det finns ganska många som bor där men finns inte mycket att göra direkt mer än att gå på gatan och då kan det kännas bättre att vara i naturen och så är det gjort för att folk ska kunna samlas och göra något tillsammans och röra på sig.

 Vi tror att målgrupperna vilket är alla skulle och kommer uppskatta det när den kommer. speciellt de som är lite äldre kommer nog att uppskatta den lite extra. Det har känts bra det vi har gjort och det känns ännu bättre att veta att även om vi inte hann genomföra det så kommer det att komma senare så att folk kan använda det.

 Vi har samarbetat med kommunen för att få veta om marken är möjlig att använda samt med att sätta upp led markörer men också med att få ut det till folk vad vi har gjort.

 Vi har gjort det vi tänkte från början med detta enda saken är ju det faktum att vi inte blev färdiga.

 Ja vi har stött på problem det första var att vi inte kunde komma på vad vi skulle göra sedan var det att vi inte visste vilken mark vi kunde använda sedan det att vi inte hade tid att hitta en bana till det som skulle funka fram till att vi fick göra det under lektions tid istället sedan att ett mejl inte nådde fram till kommunen som gjorde att de inte kunde få ut någon att lösa markörer på den tid vi hade men den kommer som sagt senare i höst 2022 eller något tidigare under sommaren tack vare att kommunen var så intresserade att göra färdigt det.